In de nieuwe categorie Op de fiets met … schrijven bloggers over hun ervaringen op de racefiets. Deze week de eerste editie met een blog van Christopher!


En dan is het, uit het niets, en klimatologisch veel te vroeg, lente. Zonnig en temperaturen die in het zuiden (hier dus) de dubbele cijfers halen. En niet zomaar dubbele cijfers, nee 14 misschien wel 15 graden. Om van gevoelstemperatuur nog maar te zwijgen want die zal bij menigeen nog wel wat hoger liggen. Hoe vaak ik de afgelopen tijd, waarin we toch zeker twee periodes van twee, drie dagen winterweer hebben gehad, heb gehoord dat er gesnakt werd naar beter weer, is niet meer op één hand te tellen. Nee, buiten fietsen zat er toen niet in en de dagen daarna was het vervolgens meer herfst dan winter en dus was het ook toen alles behalve lekker fietsweer en zo klimatologisch, tot veler frustratie.

Enfin, de winteruitrusting kan dit weekend in ieder geval in de kast blijven. Het zomertenue kan aan. De eerste blote benen zijn inmiddels gespot en, zeker weten, we gaan ook de korte mouwtjes zien. Misschien nog wel even starten met beenstukken en lange mouwen maar die kunnen waarschijnlijk snel uit. Bijzonder fenomeen overigens die arm en beenstukken. Kom ik vast nog wel eens op terug.

<Lees verder onder de foto>

In ons achterhoofd weten we dat hiermee niet is gezegd dat het voorjaar, laat staan de lente, is begonnen. Nee, in tegendeel waarschijnlijk. We moeten er niet gek van opkijken wanneer we volgende week weer gewoon de lange broek, jas en handschoenen moeten aantrekken.

Maar dat is voor later…het was genieten met een grote G. Het mooie heuvelland dat rond deze tijd van het jaar rood, geel en groen kleurt, werd nu gekleurd door een bonte stoet aan wandelaars, motoren, cabrio’s maar vooral ook fietsers, waaronder ook de minder fanatieke recreanten. Nomaalgesproken haalt dit type fietser de fiets pas onder het laken vandaan zodra de AGR zich aandient maar op een pre-lente dag als deze ontwaken ook zij uit de winterslaap.

Het was al met al dus goed toeven vandaag. Goed gezelschap, lekkere rit waarin we de Brakkeberg links hebben laten liggen, goede koffie bij één van onze favo tussenstops, én de beenstukken konden uit.

Het was rokjesdag maar dan anders!

Christopher