Le Soigneur Tripel Puncheur

HOE HET VERHAAL VAN DE TRIPEL PUNCHEUR BEGON

Even terug naar eind 2020: Emiel, onze brouwmeester, trekt met zijn zoons de bossen in. Ze klimmen in wat bomen om wat toppen uit dennenbomen te trekken. Want papa heeft bedacht dat hij daar een siroopje van kan trekken wat in een Tripel bier door een fijne dennengeur een associatie moet doen oproepen aan fietstochtjes door Gorp en Roovert of de Ardennen. De vrijwilligers raken zeer enthousiast over het idee en al gauw wordt er besloten om een tripel variant van Le Soigneur als limited edition op de markt te brengen. En zo ben je een maand of tien verder en staat hij er dan: de Tripel Puncheur van Le Soigneur. Blauwe dop, op het etiket een ander type renner in een mooi blauw tenue, soepel bergop rijdend en dansend op de pedalen. Zo kennen we de Puncheur!

LE SOIGNEUR TRIPEL PUNCHEUR

Waar de soigneur in wieler-context symbool staat voor de verzorger van de ploeg, die aan de finish klaarstaat met een warm washandje, een blikje cola en een bemoedigend schouderklopje is de
puncheur toch een ander type. Van puncheurs zijn er niet zoveel. Het zijn die renners die aan het eind van een gemeen steile klim nog een flinke sprint uit de zure poten weten te trekken. Het zijn die mannen waar het hele peloton schrik voor heeft. Eigenlijk lacht de puncheur om een hellingspercentage van 8,5%. Pas als het daarboven komt is hij in zijn element en is de concurrentie gezien.

Le Soigneur Tripel Puncheur
Le Soigneur blond bier tbv de Vrijthof Vrijthof Bike Chanllenge in Hilvarenbeek

Ben jij 18 jaar of ouder?

Vul je geboortedatum in om toegang te krijgen tot de website.