Ons Verhaal

Le Soigneur is een initiatief van de organisatoren van de Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge. Deze unieke MTB-toertocht daagt de deelnemers uit geld in te zamelen voor onderzoeken naar kankerbestrijding. De opbrengst van Le Soigneur komt ook geheel ten goede aan hetzelfde doel. In Le Soigneur komen de liefde voor de fiets en het proosten op het leven bij elkaar.   

Iets bijdragen aan de strijd tegen kanker. Met die missie begonnen de broers Mark en Willem in 2018 met het organiseren van de Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge. Kort daarvoor hadden ze twee dierbaren aan de ziekte verloren. Snel vonden de twee medewerking en ondersteuning van velen om van die MTB-toertocht een succesverhaal te maken. 

De opbrengst van de tocht – ruim € 230.000 - overtrof de stoutste verwachtingen. Bovenal was het een evenement waar de 500 deelnemers, de organisatie en de vele vrijwilligers met kippenvel, een lach en een traan op terugkijken. Iedereen had, net zoals Mark en Willem, deze dag beleefd met dierbaren in het achterhoofd.

Terwijl de plannen voor een tweede Vrijthof-Vrijthof al serieus vorm kregen ontstond ook het idee om op een andere manier geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Het idee werd geboren tijdens een proost op de goede afloop na een zonnige zondagochtend rit: een mooi glas bier als beloning na de meet!

In de hechte gemeenschap van Hilvarenbeek waren al snel contacten gelegd en krachten gebundeld. Er werd goed nagedacht over een bier passend bij de liefde voor de fiets en samen genieten van het leven. Na een paar proefbrouwsels werd samen met de brouwers van Bierbrouwerij De Roos de puntjes op de i gezet en was iedereen enthousiast over het bier. Voor de distributie meldde zich geheel belangeloos Nico Elings BV en Imageau ontwierp gratis het mooie logo. Op alle vlakken werden zo snel enthousiaste vrijwilligers gevonden. Dankzij ieders bijdrage kijken we nu naar een bier waar we echt trots op zijn. 

Ons Verhaal
Le Soigneur blond bier tbv de Vrijthof Vrijthof Bike Chanllenge in Hilvarenbeek

Ben jij 18 jaar of ouder?

Vul je geboortedatum in om toegang te krijgen tot de website.